3 år siden ulykken. Og Camp Spinal, sommerens fineste eventyr!💛

Det er den datoen igjen. Datoen som alltid vil sitte fast i minnet.
I dag er det 3 år siden. Selv om jeg prøver å ikke tenke så mye på det, så opptar det hodet mitt hele tiden likevel. På Facebook dukker minnene opp. Det siste bilde av meg gående. Det er umulig å unngå å tenke på den dagen, og hvordan de påfølgende ukene ble på sykehus i Tenerife. Da livet plutselig snudde. Det var nesten over. Det var natten jeg ble kjørt til intensiven. Men jeg er fortsatt her. Jobber fortsatt med å tilpasse meg alt det livet i rullestol har å by på. 3 år... Men i dag føles det som i går. Jeg har en lang vei igjen, for hvert hinder jeg kommer over blir jeg sterkere. Jeg lærer fortsatt hele tiden. Og det går i berg og dalbane. Men så lenge det går oppover, og nedturene blir kortere så er livet lettere å takle. Selv om dagen i dag er litt spesiell for meg, litt vemodig og sår, så synes jeg det er passende å fortelle om mitt opphold på årets Camp Spinal.

Fordi det er en av de opplevelsene som får meg videre i livet.
Camp Spinal er desidert årets beste uke, og sommerens fineste eventyr!
Det er hardt arbeid fra ende til annen, men belønningen er så stor, man sitter igjen med ny kunnskap, nye venner, og ny motivasjon.

Dette er hva Camp Spinal er, og hvorfor det arrangeres hvert år, det er så utrolig viktig at man har mulighet til å delta!

https://www.facebook.com/Sunnaasstiftelsen/

Sunnaasstiftelsen og Sunnaas sykehus arrangerer, i samarbeid med Landsforeningen for ryggmargsskade og andre spinalenheter i Norge og i Norden, en aktivitetsleir for mennesker med ervervet ryggmargsskade: Camp Spinal Sommer. Målet med uken er å gi deg inspirasjon og veiledning til å leve et aktivt liv til tross for din funksjonsnedsettelse.

Mål for oppholdet: 
Se mulighetene – ikke begrensningene!

Ledere, som selv har en ryggmargsskade, er instruktører både i idrettsaktivitet og i alle hverdagslige aktiviteter. Vi ønsker at du skal bli inspirert til aktivitet og trening hjemme, samt dele dine erfaringer med andre. Idrett og aktivitet vil bli brukt som et middel til å oppnå bedre fysisk og psykisk helse.

Du vil få anledning til å prøve aktiviteter som: 
Rullestolteknikk, svømming, basistrening, tennis, basketball, rugby, bueskyting, gange- og balansetrening, sykling, kajakk og selvforsvar.

Det er egentlig kort fortalt hva sunnaasstiftelsen skriver på siden sin der man kan søke om å få delta.

Men dette er bare overflaten. Camp Spinal er mer enn det.
Og jeg kan med hånda på hjertet si at det på mange måter er livsendrende. Det er en tettpakket uke med fysisk og psykisk mestring, menneskelige relasjoner, sterke bånd og uforglemmelige øyeblikk.
En sammensveiset gjeng fra 7 forskjellige nasjoner!

For meg som er usikker ute, har følt at jeg ikke har mestret å komme meg rundt på egenhånd, vært redd for å ikke klare kanter, vanskelige veier, kjøre buss osv osv. Den angsten for alt som kan gå galt, den blir borte når man lærer teknikker, øver, og mestrer de vanskelige hindringene.
Og DET er alfa omega for meg om jeg skal komme meg videre, og ikke lukke meg inne i leiligheten min, på det trygge stedet der jeg får til det jeg trenger.
Men jeg trenger å leve også!
Og det er gøy å prøve aktiviteter med andre, det kan jo være man faller for en sport man vil drive med. Det finnes faktisk en god del tilbud man kan drive med sittende i rullestol! Det var mye god sportsånd på campen😄

Det var litt vanskelig hjemme noen dager før jeg skulle dra på dit, men jeg hadde bestemt meg for å gjennomføre. Jeg legger ved her noen av oppdateringene jeg gjorde på Facebook da det liksom var In The Moment...😊

Jeg sjekket inn på Olympiatoppen, med tårer i øynene, jeg var et følelsesmessig vrak. Men man blir så godt mottatt, tatt vare på og det er trygghet hele veien. Man har en "fadder", en instruktør som også sitter i rullestol.
Det er fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleier, lege og andre ledere tilstede hele tiden.

17/6-2017:
Noen dager med hardtrening her, får tøffe meg opp litt for nå er dagene såre og vanskelige. Men det er ingenting som har tatt livet av meg ennå!
Fokus, opp og frem!
Tørke tårer og jobbe hardt...
I'm still gonna shine❤
God helg til alle og enhver☀

Så da var det igang da!
Timeplanen var tett, og det var godt å få klarnet hodet og kjenne at jeg levde. (Selvom jeg følte meg helt død på kveldene etter mange timers trening hver dag.)

Forutenom fysisk trening får man et utrolig godt sosialt samhold.
Det er helt spesielt egentlig.
Å dele erfaringer, å hjelpe hverandre, og se og kjenne hvor mye det betyr, å få til noe som kanskje kan virke som veldig lite, men som kjennes ut som gullmedalje når du endelig får det til. Humor! All the way! Og gode samtaler rundt bordet.
Temakvelder. Sex og samliv!
Jeg tror ikke det finnes én med ryggmargsskade som ikke har kjent på følelsen av å ikke strekke til, som ikke har fått en liten støkk i selvbildet. Alt blir forandret. Om man er i et forhold eller ikke, så skal man jo ha det bra på alle nivåer. Jeg personlig setter utrolig stor pris på å kunne få informasjon, snakke med andre i samme situasjon, spørre og finne ut. Tips og triks. Høre om hvordan livet fungerer selvom ting er litt annerledes. Kroppen er ikke helt den samme, men det er ingenting i veien for at man kan ha det like bra som før. Lære seg å bruke sansene, og ikke være så redd for å prøve, man må kjenne seg selv på nytt. Det har vært viktig for meg å kunne snakke med Yvonne når jeg har vært på Sunnaas. Hun har sittet i rullestol i mange år, har fått barna sine etter at hun ble skadd, og er nå ferdig utdannet sexolog.
Hun og ei annen herlig dame i rullestol ledet temakvelden.
Litt latter og humor, gode spørsmål, gode svar. Vi delte oss i jentegruppe og guttegruppe.
Det er en trygghet ved å kunne spørre og dele i en sånn type setting. Det er kanskje en sånn gjennomgående greie på Camp Spinal. Trygghet med hverandre. Vi er alle i samme situasjon.

Nrk lagde et innslag om selvforsvarkurset vi fikk, og hvorfor det er så viktig å kunne forsvare seg selv. En tidligere deltaker sto frem og fortalte hva hun opplevde for noen år siden, og hvordan campen hjalp henne videre... Alle har så mye nytte av det på forskjellige plan!
Link til innslaget⬇

https://www.nrk.no/norge/laerte-selvforsvar-etter-voldtekt-1.13564803

Jeg blir helt engasjert her når jeg skriver. Tror jeg bare skal lime inn noen bilder før krampa tar meg🙄🤗

Med en sånn timeplan er det ikke vanskelig å se at man ikke kan ligge på latsida😅

Sosiale kvelder på Sognsvann

Linn og jeg fant mye glede i hverandre. Hun møtte jeg på Catosenteret i vinter. Vi hang sammen hele uka og ble til slutt bare kalt Tuppen og Lillemor❤
Her har vi stalka Sigurd Sollien på Sognsvann for å få en kjendisselfie🤣

Ute på sykkeltur med armsykkel. Klarte 5,5 km, og da var jeg gåen etterpå ass. Men var litt gøy. 3 hjulssykkel igjen da😄

20/6-17:
I dag blir det Oslo tur med hele gjengen på #CampSpinal🌞 Noen av lederene skal sitte i rullestol hele dagen for å kjenne på hvordan det er for oss med hindringer og utfordringer i byen👍♿
Også skal vi til Tjuvholmen og i Skur 13 og leke oss på skaterampen😁😄
Og ikke minst; det er soool!😎🌞
Smil og vær glad! Ha en fin dag alle sammen!❤

Perfekt Oslodag☀

Vi delte oss i 3 grupper først og trente på hindringer i byen.
Jeg holdt på i trappene ved Rådhuset. Ligger noen filmsnutter på Instagramen min derfra. Følg meg da vel!
@misslinnis
https://www.instagram.com/misslinnis/

På vei bort til Skur 13 for å leke litt på rampen

Tuppen og Lillemor på tur

Litt sur fordi jeg ikke fikk lov til å ta den høyeste bakken😜

Kenneth og jeg i trappa foran Rådhuset. Har man først kommet seg ned et trinn er det ikke noe vei tilbake😜 Gikk ikke helt knirkefritt det. Men fikk tid til et bilde mens Kenneth assisterte hva jeg skulle gjøre videre

Tilbake på Norges Idrettshøgskole for mere ballspill

Mere rullestolteknikk.
Trene, trene, trene!

Selvforsvar! Samla litt flere bilder i ett siden det er så mange.
Her slenger jeg folk i bakken nesten vøtt😂 En instruktør, og til og med en politimann!😜 Hehe... Må tulle litt med Trond! Han var med som instruktør i år, men vi ble kjent i fjor på Camp Spinal. Politi og røver i stol♿ haha

Og litt boksing/utholdenhet!
Da trives jeg🥊

Konsentrert!

Var stort sett sånn på kveldene...😪

Avslutningsmiddag siste kvelden med hele gjengen! Utdeling av sjokolademedaljer og gode ord, bildeframvisning osv.
Her er Kari og jeg. Hun passa på meg som deltaker♡

Les hva den danske siden for ryggmargsskadde sier om Camp Spinal ⬇

http://www.ryk.dk/rehabilitering-camp-spinal

Youtubevideo fra 2016 CS

https://m.youtube.com/watch?v=aWcNiqgJHec

Og sjekk instagram: @misslinnis

Jeg håper virkelig jeg får mulighet til å delta igjen.
Og nå er det sommer og sol.
Jeg har vært ute å trilla på egenhånd, gutsa på kanter, fotgjengerfelt og kommet meg dit jeg skal. Tatt bussen. Rett og slett blitt tøffere!

Så nå skal jeg prøve å holde den flowen gående, være sosial, og tenke muligheter og ikke begrensninger!

Takk alle og enhver som har vært og gjort den uka til årets beste, og laget uforglemmelige minner!
Sunnaasstiftelsen som arrangerer det for oss!
Gi et bidrag da vel, så vi kan fortsette å lære, og leve😊
https://www.facebook.com/Sunnaasstiftelsen/

Med det så ønsker jeg alle en fortsatt god sommer!

☆Theresa☆

#ryggmargsskade #rehabilitering #sunnaasstiftelsen #campspinal #aktivrehabilitering #sommer

6 kommentarer

Du er tøff. Livet har man ingen kontroll over. Vi må leve i øyeblikket og være takknemlig for de gode øyeblikkene vi får. Men det er nesten som eg dårlig samvittighet når eg tenker på kor lett det er for meg å være misfornøyd. Du er en inspirasjon for mange. Idag ble du også ein inspirasjon for meg.

Kan eg spørre ka du gjør på til daglig?

så fine ord! Tusen takk! <3
jeg gjør ingenting egentlig foreløpig hvis du tenker på jobb. er i dialog med nav, men må gjennom noe arbeidsevnevurdering for å finne ut av hva jeg kan/skal videre.
men nå blir det trening hos fysio og nyte sommeren så godt som mulig utover:)

Veldig, VELDIG bra! Du er også SÅ god til å formidle.

Mange fine bilder :)

Enkelte datoer er som spikret i hukommelsen. Har to sånne 'personlige datoer' sjøl. Èn for en alvorlig bilulykke. En annen dato; som kunne stått på gravsteinen min. To år siden i september...

STÅ PÅ videre!

Tusen takk Torunn!:)
Ja, det er noe spesielt med sånne datoer, de blir der uansett. Men så er det viktig å ta vare på minnene også, det kan jo være trist, samtidig som det gir god følelse om at man har kommet seg igjennom noe som har endret livet på en måte <3
Riktig god sommer videre!

Sigbjørn Stenseth

Fantastisk formidlet! Viser viktigheten av å komme sammen og få erfaringsutveksling på alle plan. Måten du beskriver er rørende, ærlig og livsbejaende ❤️

Akkurat som du formidler, så finnes der datoer. Jeg har valgt å feire min med et "overlevelsesdags-selskap". Jeg føler den er viktigere enn fødselsdagen. 17.mai 1989, heilt sjuk mc-utforkjøring. Jeg slapp unna med skrekken, men lærte noe om marginer.

God sommer; bruk den opp ☀️😃

Hei Sigurd! Tusen takk for en fantastisk fin tilbakemelding! <3
Og en ting må jeg si; så lurt å feire den datoen som en overlevelsesdato!:)
Det er så bra å snu det litt, og også se at man faktisk overlevde, og kan feire livet videre:) Riktig god sommer til deg også! =D

Skriv en ny kommentar